top of page
Pamela Steltner-Heuvelmans, Pamela Steltner, Pamela Heuvelmans, Sopraan, Sopran, Operazangeres, Opernsängerin, Agathe, Freischütz, Weber

Pamela Heuvelmans, geboren in Koningsbosch, ontving haar eerste piano- en fluitlessen op 6-jarige leeftijd. Na voltooiing van haar studie Taal- en Literatuurwetenschap aan de KUB in Tilburg, volgde haar zang- en opera-opleiding aan het Maastrichts Conservatorium bij Mya Besselink en Frans Kokkelmans, die ze met de diploma’s Uitvoerend Musicus, Docerend Musicus en Muziekdramatische Opleiding succesvol afrondde.

Nog tijdens deze opleiding debuteerde zij in de rol van Marie in ‘Zar und Zimmermann’ (Lortzing) aan het Staatstheater Kassel, waarna meteen een vast engagement aan dit theater volgde. Hier bouwde ze een omvangrijk operarepertoire op met rollen zoals Oscar (Un ballo in maschera), Waldvogel (Siegfried/Der Ring des Nibelungen) en Valencienne (Die Lustige Witwe) etc. Een bijzonder succes oogstte ze aldaar met haar interpretatie van Anna in Kurt Weill's ‘Die Sieben Todsünden’.

Als gevraagd Mozart-zangeres zong ze zowel Zerlina (Don Giovanni) aan het Volkstheater Rostock, als ook Pamina en Papagena (Zauberflöte) in Amsterdam, Shanghai en Hamburg. Verschillende tournees voerden haar als Susanna (Le nozze di Figaro) en Despina (Cosi fan tutte) door China en Duitsland. Ook in 2013 is ze weer als Despina geëngageerd.

Verdere gast-engagements voerden de sopraniste naar het Lausitzer Opernfestival, het International Children’s Festival in Shanghai, naar het Théatre National du Luxembourg, de Ruhrfestspiele Recklinghausen, Festpiele Putbus en de Opernfestspiele Vaduz/Liechtenstein met rollen

als Norina (Don Pasquale), Adina (L’Elisir d’amore), Atalanta (Xerxes) en Drusilla (L’Incoronazione

di Poppea). Ze zong aan het Stadttheater Aachen, aan ‘die deutsche Oper am Rhein Düsseldorf’,

Theater Lüneburg, het Concertgebouw Amsterdam en aan het Flagey Brussel. Met Opera Trionfo

en het Nieuw Ensemble o.l.v. Ed Spanjaard maakte ze een tournee door Nederland in de titelrol van

de komische opera ‘Mirandolina’ van Boshislav Martinu.

Ze werkte mee aan verschillende cd-produkties, te weten ‘Gesamtaufnahme Mozarts geistlichen Werken’ o.l.v. Nicol Matt, een opname met het symphonie-orkest Kassel o.l.v. Roberto Paternostro (Moessorgsky, Boris Goudonov) en hoogtepunten uit Monteverdi’s Opera L’Incoronazione di Poppea o.l.v. Christopher Sprenger.

Pamela Heuvelmans is bovendien als concert- en liedzangeres zeer actief. Zo concerteert ze veelvuldig met het in 2011 opgerichte Trio Apollo’s Töchter, dat lied- en concertprogramma’s in combinatie met verhalen en toneel spannend en creatief presenteert.


Momenteel wordt de zangeres gecoacht door prof. Susanne Gülzow.

bottom of page